EPOSTTLF.: 67 20 98 20FB STREAM
Follow us:

Priser

AC-service: 1800,- inkl mva.
(inkluderer olje, gass og sporingsvæske)

Under service utfører vi følgende arbeid:
- trykkontroll
- vakumkontroll
- ytelsekontroll
- temperaturkontroll
- etterfylling av AC-gass og kompressorolje

Servicepris inkluderer rens av AC-gassen som er på bilen og eventuell etterfylling av gass, olje og sporvæske i systemet. Sporvæskens funksjon er å lettere finne en eventuell lekkasje senere. Slitte pakninger byttes før jobben avsluttes.
Jobben tar ca 1 time. AC-service bør gjennomføres hvert år for å ha full effekt.

Ozonrens av AC-anlegg: 500,- inkl mva.
Fjerner vond lukt som kommer fra soppdannelse og bakterier som oppstår ved lite bruk.

(Bytte av kupéfilter kommer i tillegg)

Vi tilbyr gratis sjekk av din bil for å finne ut om anlegget gir den effekten bilfabrikanten beskriver.

AC-service/AC-ozonrens

Klimaanlegget i bilen øker komfort og sikkerhet. Trivsel i bilen, stabiltemperatur og fuktighet påvirker bilførerens konsentrasjon og yteevne. Det er enkelt å bruke air conditioning systemet, men det trenger service for å fungere effektivt og problemfritt.

Hvordan fungerer klimaanlegget?
AC-systemet er utviklet for å redusere fukt og varme, og å rense luften i kupéen. AC er et lukket system der et kjølemiddel sirkulerer ved hjelp av en kompressor - i prinsipp på samme måte som et kjøleskap. Kjølemiddelet transporterer varme fra kupéen til en kondensator som sitter i motorrommet foran på bilen. Varmen kjøles ned og det avkjølte mediet ledes tilbake til en fordamper som suger inn varmen fra luften som går inn i kupéen. Det varme kjølemiddelet sirkulerer senere videre. Klimaanlegget produserer altså ikke kulde, men tar vekk varme fra kupéen. Termostaten stilles inn på ønsket temperatur, og systemet holder deretter automatisk denne temperaturen.

Hvorfor er AC-service nødvendig?
Det lukkede systemet holder seg ikke helt lukket grunnet værforholdene som råder i Norge. Selv i nye anlegg kan det forsvinne 10-15 prosent av kjølemiddelet hvert år. Er bilen fire år og ingen AC-service er gjennomført vil effekten normalt være halvert.

Lekkasje av kjølemiddel henger sammen med at AC-systemet ikke er i gang året rundt. For at pakningene i systemet ikke skal tørke ut, må AC-systemet brukes minst én gang månedlig. Normalt er ikke dette mulig i Norge siden vi har vinterklima i flere måneder. Når temperaturen om vinteren ligger under 2-5 plussgrader belastes ikke kompressoren på samme måte som om sommeren. Systemet inneholder gasslignende middel som lekker sakte ut gjennom sprekker i tørre pakninger. Store temperaturvariasjoner, rystelser, vibrasjoner fra motoren og kollisjonsskader kan føre til at det trykkutsatte gasslignende kjølemiddelet lekker ut av AC-systemet. Når mengden kjølemiddel reduseres, går kompressoren raskere enn normalt, noe som øker drivstofforbruket.

AC og ozonrens
Har du merket rar lukt i bilen og ikke blitt kvitt denne med vanlig vask? AC-anlegget i bilen produserer mye fuktighet, noe som gir gode vekstforhold for bakterier i luftekanalene. I luftekanalene i dashbordet vil disse bakteriene spres ut i kupéen i bilen og skape risiko for allergiske reaksjoner og vond lukt. Det er ikke mulig å komme til for å rengjøre kanalene på vanlig måte. Vår AC-maskin forstøver en rensevæske og denne trekkes inn i luftekanalen og AC-anlegget hvor den rengjør og dreper bakterier. Den vonde lukten blir borte og kupéen vil lukte friskt igjen.

Facebook